Digital introduktion

Digital introduktion - 7 tips för att lyckas

Att börja ett nytt jobb är alltid spännande. Och kan även vara omvälvande. Första intrycket av er som arbetsgivare kommer att hänga kvar länge hos en ny medarbetare. Så ta chansen att skapa en kanonupplevelse för er nya stjärna! Men, hur gör man introduktionen som bäst när den behöver ske helt digitalt och er nyanställda jobbar från annan plats än kontoret?


Vi delar med oss av 7 tips för att lyckas med er onboarding när den behöver ske enbart digitalt.mensskydd kontor

1. Introduktions- schema

Det är alltid skönt och tryggt att veta vad som händer de första dagarna på ett nytt jobb. Att få bli varm i kläderna och känna sig välkomnad och omhändertagen. Tydlighet skapar ofta trygghet och lugn. Sätt därför ihop ett enklare schema med punkter för vad ni ska gå igenom de första dagarna samt när detta ska ske och skicka till er nya medarbetare en tid innan första arbetsdagen.

introduktion guide

2.Tekniska tips & trix

I en digital onboarding är det givetvis viktigt att de digitala bitarna fungerar rent tekniskt. Därför är det bra att stämma av vissa saker inför att den nyanställde börjar. Vilken teknik kommer just denna roll behöva ha på plats hos sig för att kunna utföra arbetet? Skicka över toti baloti en tid innan. Har ni några interna program som den nyanställde behöver intro till? Och kanske viktigast av allt; vet hen hur man ändrar från kattfiltret i zoom? ;)office tour introduktion

3. Digitalt Guidad office tour

Även om många just nu får stryka punkter som “guidad tur på kontoret” och diverse fysiska möten med kollegor röstar vi såklart för att boka in dessa digitalt istället i den mån det går. Är er office manager på plats? Jamen då kanske det går att köra en guidad tur av kontoret ändå, via länk? :) Det är alltid spännande att få veta hur det ser ut bakom loggor och tjusiga entrér och det stärker känslan av att vara en i gänget om man fått se lite behind the scenes. Vi skulle vilja påstå att punkter som denna kanske är ännu viktigare nu när den nyanställde kanske inte kommer få se kontoret live på ett tag.

onboarding guide

4. Micro-möten via länk

Boka micro-möten över teams för att säga hej nu när det där spontana “nämen här kommer Elin på ekonomi gåendes i korridoren” uteblir. Fundera över, “vilka i bolaget kommer den här personen ha mest att göra med?”. Och ta det sedan ett steg till, "vilka tre personer kommer den nya medarbetaren inte ha något att göra med direkt genom arbetsuppgifterna, men skulle ha glädje av att lära känna lite grann ändå?" Boka in för en mini “hejs svejs”.


onboarding guide

5. Fadder


Faddersystem är guld! Hinner du som chef inte med att introducera er nya medarbetare så mycket som du önskar? Ta hjälp av en fadder som er newbie kan vända sig till med stort som smått.


onboarding guide introduktion

6. Välkomna med bravur

De flesta brukar uppskatta en liten välkomstgåva som visar att du som arbetsgivare är glad över att ha ytterligare en stjärna i ditt team. Skicka hem något till din nya medarbetare om du har möjlighet! Gärna något som bygger teamkänslan, kanske en snygg kaffekopp med er logga eller block och penna med tryck? Och kanske något annat fint som sätter guldkant på hemmakontoret?


introduktion guide

7 . Avstämningar

Som nyanställd med hemmakontoret som bas kan det ta längre tid att känna sig som en i gänget. Risken för att det uppstår missförstånd är dessutom även större över mail & zoom. Gör därför utrymme för korta avstämningar kontinuerligt. Det är extra viktigt för en helt ny person i ert team när ni inte kan ses i verkligheten. Det kan eventuellt kännas lite konstlat ibland, men det är ändå värt det - vi lovar.


introduktion guide

Bonustips!

Hinner du inte ordna någon present själv? Vi har onboarding-paket som överraskar, visar omtanke och sprider pepp! Om ni vill inkluderar vi er färdiga företagsmerch, eller så kan vi hjälpa er att trycka upp nytt. Och självklart skickar vi med ett meddelande från er till den nyanställde om så önskas. Vi löser även leveransen hela vägen hem eller till service point - över hela världen! :)


Kontakta oss för hjälp med intro-paket : hello@yodabee.com eller fyll i vårt presentformulär här.

introduktion guide

Vi på Yodabee är experter på att skapa trivsamma arbetsplatser. Hör av er till oss om ni vill veta mer om hur vi hjälper våra kunder att skapa Sveriges mest attraktiva arbetsplatser.<3


hello@yodabee.com