Back to Work

- så får du en kanonstart

efter semestern

Dags att börja jobba efter semester? Välkommen tillbaka!

Att komma tillbaka efter semestern kan vara en utmanande grej, oavsett om du arbetar ensam eller med kollegor, är företagare eller anställd.


Vi vill därför dela med oss av våra 6 bästa tips att tänka på första veckan:


1. Brain love

Hjärnan är fantastisk när det kommer till att anpassa sig. Under semestern byter den efter en tid fokus från “nu ska jag förbereda kvartalsrapporten” till “nu ska jag hitta mina badkläder och ge mig en GT plz hurray!”


Hjärnan behöver lite tid att anpassa sig till olika lägen. Så det gäller att vara snäll och förstående mot den och sig själv när det är dags att komma tillbaka till jobbet. Var din hjärnas bästa vän.


2. Easy peasy

Med denna brain love-inställning ska du alltså ta det lugnt första dagarna. Ge hjärnstackarn en chans att hänga med. Om möjligt kan du starta mitt i veckan, kanske lillördag, för att på ett behagligt vis komma in i allt igen? Kom ihåg pauser. Ställ en klocka tex, pausa efter 45 min och gör något annat härligt en stund innan du fortsätter komma ihåg inlogg, koder och rensar mailkorgen.

3. Dress for success

Du kan hjälpa hjärnan att förstå vad det är frågan om genom att klä dig i dina jobbkläder. Alltså, du behöver inte se ut som en karaktär i Suits såklart om du inte väldigt gärna vill, men förflytta dig från dina mysigaste semesteroutfits för att signalera till hjärnan att nu ska vi ställa om.

4. Simplify

Förenkla även vardagen utanför jobbet lite extra - köp hämtmat till middag och skjut på storstädningen av lägenheten. Det kan vara lockande att rivstarta med alla nya rutiner inför hösten och man vill ofta komma igång med den där nyttiga kosten och börja träna som aldrig förr samtidigt som man omorganiserar hela garderoben och chockstartar hjärnan efter semesterdvalan, men försök sprida ut projekten under några veckor så att du inte blir överväldigad. Kort och gott - sänk krav på dig själv & din omgivning en smula <3

5. To do list, minus 50 %

Gör en to do för vad du behöver göra första dagen på jobbet. Och stryk hälften. Vi vet att det det emot, men prioritera det allra viktigaste och lita på att om ca en vecka har du skolat in din hjärna och den är med i matchen igen. Då kan du ta tag i resten av punkterna om de verkligen behöver göras :)

6. Spread love

Vi älskar att sprida omtanke och glädje! Även om det kan variera har alla människor ett behov att känna sig sedda. Så, ring och säg hej svejs eller skicka en glad gif eller ett peppigt sms till dom du tycker om. Skapa positiva spiraler av snällhet och kärlek som kommer tillbaka till dig likt boomeranger.

Bonustips:

Vi hjälper er att sätta ihop härliga welcome back packages som ökar sammanhållningen i teamet och maxar peppen över att vara igång igen. Även om semester är härligt är det sjukt härligt att komma tillbaka till vardagen, lära sig nya saker och få samarbeta med roliga människor! Kontakta oss för hjälp med back to work-pepp: hello@yodabee.com eller fyll i vårt presentformulär här.